Boek: Autisme is geen puzzel

Boekomslag Autisme is geen puzzel
Autisme is geen puzzel

Wanneer de één autistisch is en de ander niet, is het lastig om elkaar echt te leren begrijpen. Ook voor wie zelf autistisch is, is het bijna onmogelijk om uit te leggen wat het precies is. Je weet tenslotte niet hoe het is om niet autistisch te zijn, om neurotypisch te zijn. Wat maakt jou zo anders? Het is heel lastig daar vat op te krijgen.

Andersom is het nog veel moeilijker. Wie autistisch is, leeft in een neurotypische wereld, en leert daarom met vallen en opstaan op z’n minst een beetje wat wel werkt en wat niet. Als je zelf neurotypisch bent en een autistische partner krijgt, is alles nieuw.

Met dit boek probeer ik die kloof te overbruggen. Ik laat zien, van binnenuit, wat autisme is. Ik laat zien hoe de hersenen van baby-af-aan anders werken, en welke invloed dat heeft op hoe je je ontwikkelt. De nadruk ligt daarbij op anders; niet minder of gestoord.

Achterflap van Autisme is geen puzzel

Ik denk dat het boek niet alleen veel kan betekenen voor partners-van, maar ook wie zelf autistisch is kan er zichzelf beter mee begrijpen.

Het boek is te bestellen bij de uitgever, en ook via de boekwinkel.

Autisme is geen puzzel
Sylvia Stuurman
ISBN 9789492261724
194 blz.
Te bestellen bij: Uitgeverij Saam
Of via de boekwinkel